Variationer i svenskt mode

Sommarens hög och lågtryck

Med sommaren kommer chansen för höga temperaturer som kan locka ut de tunna plaggen med lätta och snygga accessoarer. Samtidigt finns där alltid risken för kallare väder och nederbörd, där praktiska kläder med snygga detaljer och tillbehör kommer in i leken. Skor går från lätta sandaler till vattentäta kängor under denna perioden.

Höst mörker och ljus

Svensk höst kan gå från varma dagar som tillåter öppna skor, korta byxor eller kjolar och lätta tygjackor, till ruskigt mörka och kalla dagar under nollgradigt. Med ett par snygga boots, en trendig jacka och härliga tyger i halsdukar, mössor och vantar, kan du lätt höja stämningen i det gråa höst rusket.

En stor anledning till att svenskar är så modemedvetna, kan mycket väl vara det stora intresset av vädret. Så fort den första varma dagen kommer, vill vi ut och visa upp oss. Likväl när den första kalla dagen kommer under hösten. Med en ny outfit, så kan du stråla i solens frånvaro.

Den långa vintern

Den berömda långa vintern innehåller många korta dagar, och långa mörka nätter. Som att tända ett ljus i mörkret, kan du köpa dig nya härliga kläder att färglägga den gråa vardagen med. De praktiska varma kläderna kan värvas med stora pälsar, härliga tjocka vantar med både komfort och snygg design.

Precis som alla andra årstider, kommer vintern med många olika väder. På milda dagar kan det räcka med ett par snygga jeans och lätta stövlar. De iskalla dagarna med snö och vind kräver förberedelse. Många lager ger dig en härlig chans till att gå all in med din personliga stil.

Våren

I början på våren, när naturen börjar vakna till liv, gör modet detsamma. Att kunna skala av ett par lager, och visa upp det som gömt sig i snö och rusk, ger en känsla av lättnad. När du kan byta ut snökängorna till lättare stövlar, blir det roligare att följa upp med allt annat.

Våren är framme på riktigt när värmen börjar komma krypande, och det svenska folket börjar ta sig ut utanför sina dörrar och visa upp sig. Det är en härlig tid att sätta på dig dina nya outfits och lättare skor, och slippa vara rädd för att smutsa ner dem i slask och rusk.

Den skandinaviska stilen

H&M är nog ett av Skandinaviens mest välkända modeföretag, och skapades redan 1947. Sedan dess har företaget haft en stor influens över landets mode. H&M har nog ett av världens största kundkrets. Detta är tack vare deras breda grundutbud, kläder i olika prisklasser, och sina samarbeten med många stora kända designers.

Sedan H&M startades för drygt 70 år sedan, har företaget växt från damkläder, till att idag sälja allt från herrkläder och barnkläder, till accessoarer och kosmetika. Basplaggen är i grund och botten enkla, med ren design som passar många, och utifrån dessa basplagg är det relativt enkelt att hitta en egen stil.

Snyggt och enkelt

Det svenska modet baserar sig i enkelhet. Att inte sticka ut, eller dra till sig för mycket uppmärksamhet, har varit en av grundpelarna i den svenska kulturen. Tack vare H&M kan alla klä sig enkelt och snyggt, med samma basplagg, och samtidigt välja bland tusentals detaljer med vilka du bestämmer din egen stil.