En hemsida om svenskt mode

Allt om svensk modeindustri

Välkommen till vår sajt där vi ger dig allt som handlar om svenskt mode. Sverige har länge varit framgångsrika i modebranschen med namn som Acne och Filippa K. Den eleganta och minimalistiska stilen vinner mark både här i Skandinavien men också i resten av världen. Höjdpunkten på året är givetvis Stockholms modevecka där hela Sveriges modeelit samlas för att hylla svenskt mode.

Vad är svenskt mode?

Om vi ska summera svenskt mode vill vi säga att ledorden är stilrent, hållbart och enkelt. Många svenska designers likt Filippa K satsar på enkla färger som svart och vitt och designar snygga basplagg som fungerar i alla lägen. Dessutom till riktigt bra kvalitet som håller i flera år. Miljö och hållbarhet är otroligt viktigt inom den svenska modeindustrin och för designers.

Stockholm Fashion Week

Ett event som vi kommer ägna en del tid åt här på sajten är Stockholms Fashion Week, vilket för många är den viktigaste händelsen på året. För designers är det en chans att visa upp sina nya kollektioner, för modefolk är det en möjlighet att mingla med jämlika och knyta kontakter. Dessutom går den prestigefylla Elle-galan av stapeln under samma vecka.

Elle sätter trenderna

I våra ögon råder det ingen tvekan om saken, det är ELLE som är Sveriges främsta modemagasin. Det är hit vi vänder oss för att få inspiration och läser senaste nytt. Därför har vi valt att ägna en helt egen artikel åt just svenska ELLE. Läs mer om när det grundades och hur tidningen har sett ut genom åren som gått.

Svenska designers

Det finns en uppsjö av svenska designers som gjort otroligt bra ifrån sig. Förutom Acne och Fillipa K som vi redan nämnt har vi även Tiger of Sweden, Odd Molly och Ida Sjöstedt. Den sistnämnda är framförallt känd för sina magiskt vackra brudklänningar med spetsiga detaljer. En annan designer som vi inte får glömma att nämna är coola Johan Lindeberg.

Svenska modeller

Det är inte bara svenska designers som sätter svenskt mode på kartan, det gör även flera av våra svenska modeller. Caroline Winberg och Mini Anden tillhör den äldre generationen av Sveriges första supermodeller. Just nu har vi Elsa Hosk som varvar modelljobb som Victoria Secret ängel med high fashion i New York. Dessutom har vi flera up and coming modeller som till exempel Alice Herbst.

Svenskt mode i framtiden

Vi kommer så klart och ge våra synpunkter på hur vi tror det kommer att se ut för svensk modeindustri i framtiden. Frågar du oss, ser framtiden ljus ut. Vi har flera etablerade varumärken som banar väg för nya uppstickare som till exempel By Malina. Dessutom har allt fler influencers med flera hundratusen följare på sociala medier gett sig in i modebranschen.

Detta betyder att det har blivit lättare både för designers och annat branshfolk att nå ut till en bredare publik. Genom att använda sig av influencers på sociala medier har designers en större genomslagskraft. Vi vet alla vilken makt sociala medier har idag. Detta och mycket annat diskuterar vi vidare på sajten. Välkommen att ta del av våra artiklar om svenskt mode.