Elsa Hosk

Sveriges hetaste supermodell

Elsa Hosk är inte bara modell, hon är också en av underklädesmärket Victoria Secrets änglar, något som alla modeller drömmer om att bli. Hon har dessutom jobbat för flera av branschens stora namn som Dior, Dolce & Gabbana och Guess. Innan modellkarriären var hon även professionell basketspelare hemma i Sverige.

Karriärens början

Elsa Hosk föddes 1988 i Stockholm där hon också växte upp. Hon blev introducerad till modellvärlden när hon var 13 år gammal, efter att hennes pappa skickat in bilder till flera olika modellagenturer. Hon fick uppmärksamhet på en gång och började modella redan när hon var 14 år.

Elsa gjorde flera modelljobb samtidigt som hon gick i gymnasiet men i det läget var hon mer fokuserad på sina studier än karriären. Efter studenten bestämde hon sig för att satsa på basketen och bli proffs. Hon har dock kommenterat att intresset för basket är för litet i Sverige för en karriär på heltid.

Tillbaka till modelljobet

Elsa spelade basket på heltid i två år innan hon beslutade sig för att satsa helhjärtat på modelljobbet. Hon har berättat i intervjuer att livet som elitidrottare förberedde henne för den tuffa miljön i modebranschen. Hon var redan van att träna flera gånger i veckan för att hålla sig i toppform

Elsa fick snabbt en hel del jobberbjudanden och beslutade sig för att flytta till New York på heltid. De flesta känner nog henne som modell som Victoria Secret, dock är Elsa själv väldigt stolt över sina bilder tillsammans med fotografen Ellen von Unwerth. De arbetade tillsammans på en kampanj för Guess.

Höjdpunkter i karriären

Elsa blev erbjuden att bli en Victoria Secret-ängel år 2015. Då hade hon redan varit en del av showen i fyra år. Tidigare sågs hon ofta i delen “PINK” som är Victoria Secrets märke för yngre tjejer. 2016 öppnade hon hela showen vilket ses som en riktigt stor ära.

2017 fick hon också en stor roll i den årliga Victoria Secret-showen då hon fick bära årets Swarowski-outfit. Denna brukar alltid vara väldigt spektakulär och fylld av sprakande diamanter. Det största var nog ändå 2018 när hon fick bära “Fantasy Bra” vilken värderas upp till 1 miljon dollar.

Privatliv

Elsa är hälften svensk och hälften finsk då hennes mamma är född i Finland. Hon är två stycken bröder och en kusin som också arbetar som modell. Hennes kusin heter Alice Herbst och vann Sveriges nästa toppmodell år 2012. Elsa är engagerad i trafficking och stötar organisationen FAIR girls.

Många tycker att Elsa Hosk är slående lik karaktären Elsa i den populära Disneyfilmen Frost. Dock förnekar hon själv att figuren skulle vara baserad på henne. Elsa är väldigt aktiv i sociala medier och då framförallt sin Instagram där hon postar bilder från sin vardag och karriär. Hon har över 5 miljoner följare.

Sammanfattning

Elsa Hosk är en av Sveriges mest framgångsrika modeller och en riktig ikon inom svenskt mode. Hon är mest känd för sitt jobb med Victoria Secret men har även arbetat tillsammans med flera ledande modehus. 2015 blev hon erbjuden att bli en ängel för Victorias Secret, något hon även tackade ja till.