Elle Sverige

Vad är tidningen Elle?

Elle är världens största modetidning med ett fransk ursprung. Tidningen har funnits i många år och ges ut globalt i många olika språk. Tidningen ger allt från de senaste trenderna till intervjuer med stora kändisar. De arrangerar även galor för att dela ut priser till de framgångsrika inom modebranschen.

Elles historia

Modetidningen Elle skapades av Helene Gordon Lazereff som flydde från Ryssland till Paris med sin familj under den ryska revolutionen. På tillfälliga arbeten för tidningar träffade hon sin blivande man chefredaktören Pierre Claire. Under andra världskriget flydde dem till USA. Väl där föddes idén om en fransk modetidning.

Efter att ha återvänt till Paris började Helene genast arbeta på tidningen och år 1945 släpptes det första numret. Den gjorde stor succé under krigstiden och en ny tidning gavs ut varje vecka. 1983 började utgivningen av editioner i andra länder som den spanska, italienska och den kinesiska variationen.

Elle kommer till Sverige

År 1988, samma år som Helen Gordon Lazereff dog, lanserades den första svenska utgåvan av Elle. Den utgavs då utav Hachette Filipacchi Sverige AB upp till år 2007. Sedan köptes företaget upp utav Allers förlag. Tidningen kom ut med ett nummer varje månad precis som den fortfarande gör idag.

I Sverige började man senare även att ge ut tidningarna Elle Decoration och Elle Mat & Vin. Elle Decoration är hittills den enda internationella inredningstidningen som ges ut i Sverige. Den innehåller inredningstips och reportage från olika länder, inkluderat innehåll från de 24 internationella systertidningarna från ett flertal andra länder.

Vad ger Elle ut?

Elle är en modetidning och lite mer därtill. De klassar sig själva som den största modetidningen i hela världen. Deras största fokus är på det senaste modet och trenderna. Det finns många klädtips och sminkråd. Dessutom kan du läsa på om det senaste gällande kändisar i ett flertal intervjuer med många stora namn.

Idag kommer det ut totalt 12 nummer varje år, en ny tidning i månaden. Alla fotografer, skribenter och stylister är professionella och levererar enbart det bästa och snyggaste som kan ges. Förutom mode och kändisar ger även tidningen horoskop, men även tips om inredning och mat i sina bilagor.

Elles många galor

Elle har flera galor och prisutdelningar under året. Den främsta är modegalan som sker årligen i Stockholm. Där utses de personer och verksamheter inom modebranschen som har varit mest framstående. En annan gala är Elle Beauty Awards som ger pris till den bästa skönhetsprodukten och dess skapare det året.

En mycket unik och svensk gala är Elle Designgala som delar ut Elle Decoration Swedish Design Awards. Eftersom Elle Decoration är en helt svensk utgåva är Sverige unik med att ha ett sådant pris att dela ut. Även denna prisutdelningen sker en gång varje år sedan den började år 2004.

Sammanfattning om Elle

Elle är världens största modetidning och fortsätter sin framgång med varje nytt nummer. De arbetar globalt och anlitar de bästa skribenterna, fotograferna och stylisterna vilket alltid ger ett professionellt intryck. Vill du vara väl informerad om det senaste modet, oavsett om det gäller kläder, inredning eller smink är det Elle som ger allt.