Caronline Winberg

Caroline Winberg är en svensk fotomodell som har en global karriär. Upp till nyligen har hon varit bosatt i London. Hon är född den 27:e mars 1985 i Sollentuna och började sin modellkarriär i ung ålder, redan som 16-åring. Tidigare har hon även varit bosatt i New York i 12 år där hon var en eftertraktad modell till flera tidningar, märken och tv-program.

Tidig ålder

Caroline växte upp i Edsberg som ligger i Sollentuna kommun. Hon var mycket intresserad av fotboll och spelade i AIK:s flicklag där hon var med och tog hem segern i Sankt Erikscuppen två gånger. På gymnasiet studerade hon en naturvetenskaplig linje på Rubecksskolan under två år. Redan som 15-åring blev hon upptäckt i tunnelbanan på väg till fotbollsträningen av en modellscout vid namn Cesar Wintland.

Karriären tog fart och redan ett år senare bokade hon flera lokala jobb och var med i många reklamkampanjer för regionala företag. Tack vare dem jobben lyckades hon fånga ögat av ett flertal kända agenturer. Några av dem var Why Not Milan, Women Model Management och Dominique Brussels. Via dem växte karriären väldigt snabbt och hon träffade flera kända designers.

Märken, designers och tv-serier

Caroline har jobbat för många designers som exempelvis Valentino, Escada, Armani, Oscar de la Renta och Versace. Hon har dessutom varit i kampanjer för bland annat D&G, Adidas och Tommy Hilfiger, Rolex och Ralph Lauren. Hon har fått pryda flera omslag av tidningen Vouge och varit den del av totalt 7 stycken Victorias Secret fashion show mellan åren 2005 till 2011.

Tidigare har Caroline visa hennes kritik öppet mot serien Sweden’s next top model och hela dess premiss i liknande tävlingar. Trots den öppna åsikten var hon med som domare i sjätte och sjunde säsongen år 2013 och 2014. Efter det gick hon även vidare till att vara en av de tre supermodellerna som jobbade som handledare till serien The Face UK.

Välgörenhet och filmkarriär

Naomi Cambell är en annan supermodell som tog med sig Caroline till hennes Fashion For Relief runway show som var ägnad till The White Ribbon Alliance år 2010. Det är en organisation för välgörenhet som jobbar för att förbättra mental hälsa och skydda mänskliga rättigheter. Deras mål var att samla ihop pengar till mammorna på Haiti och hjälpa dem i deras svårigheter.

Förutom hennes modellkarriär har även Caroline jobbat som skådespelare tidigare. Det var år 2011 som hon fick en roll i filmen Limitless tillsammans med Bradley Cooper och Robert De Niro. Dock klipptes många scener bort eftersom många tyckte att de blev för vågade med hennes bara överkropp. Efter det har hon fått statistjobb i filmer som Take Down och Wonder Woman.

Caroline Winberg idag

Idag är Caroline Winberg mamma och har valt att flytta hem till Sverige igen. Efter att inte ha bott i Sverige sedan hon var 17 år säger hon att det är ett annorlunda liv, men det är en skön omväxling nu när hon har barnen med sig. Att både ha familj och vänner runtomkring sig känns bra, men även att det svenska systemet är bättre för att uppfostra barn.